Vlak gemonteerde rolgordijnen

Verborgen systemen zijn vooral bedoeld voor gebruik in nieuwbouwwoningen. Na de nodige aanpassingen aan de latei kunnen deze producten echter ook in bestaande gebouwen worden geïnstalleerd.

Het is belangrijk om het gebruik van dit soort oplossingen en de installatiemethode al in de ontwerpfase van het gebouw te plannen. Dit zorgt ervoor dat de functionele waarden van dit soort systemen effectiever kunnen worden benut. Vlakke rolluiken zorgen voor een uitstekende thermische isolatie, omdat ze de constructie van het raam, de deur of de latei niet verstoren. Hierdoor wordt de energiebalans van het gebouw niet beïnvloed. Bovendien passen deze producten perfect bij de gevel en vormen ze er een integraal onderdeel van.

De voorzijde van de rolluikkast dient tevens als ondergrond voor een eventueel afwerkingsmateriaal (bijv. pleisterwerk of klinkers), waardoor de kast een onzichtbaar element in de gevel van het gebouw wordt. De systemen Aluprof SP en SP-E zijn vooral ontworpen om bescherming te bieden tegen warmteverlies.

Opzetrolluiken SKT

SKT-rolluiken kunnen zowel bij nieuwbouw als bij de modernisering van bestaande gebouwen worden toegepast, bijvoorbeeld bij het vervangen van kozijnen.

Het opbouwrolluiksysteem kenmerkt zich door de directe montage van de rolluikkast op het raamkozijn met behulp van een passend adaptief profiel. Deze profielen zijn geschikt voor de meeste raam- en deurkozijnprofielen van hout, aluminium en PVC. Deze dozen zijn gemaakt van PVC-elementen van zeer goede kwaliteit en zijn van binnen extra geïsoleerd, waardoor de thermische isolatie wordt verbeterd. Het opbouwrolluiksysteem SKT Opoterm van Aluprof heeft een certificaat ontvangen van het gerenommeerde onderzoekscentrum IFT Rosenheim op het gebied van warmtedoorgangscoëfficiënt. De testen werden uitgevoerd voor dozen met EPS (Neopor) isolatiemateriaal op basis van de momenteel geldende normen en berekeningsmethoden. Er werden zeer goede parameters behaald, bijvoorbeeld de SKT 230/170-kast met geïntegreerd muggengaas behaalde een coëfficiënt van Usb = 0,73 W/(m˛K), wat belangrijk is bij het behouden van een hoge wikkelcapaciteit van het systeem, waardoor grotere beglazingen kunnen worden afgedekt. Het systeem is ook leverbaar in een variant met smalle geleiders van geëxtrudeerd aluminium voor maxi- en miniprofielen, die een extra isolatie van het kozijn mogelijk maken en zo het warmteverlies tot een minimum beperken.

Bij gebouwen met zeer dunne wanden die geen mogelijkheid tot ontwikkeling hebben, kan een variant met de zogenaamde afgerond zijprofiel. Dit is een zeer esthetische oplossing die zeker in elk interieur past. Deze oplossing is heel gebruikelijk op de Franse markt.

SKB opbouwrolluiken

Het SKB Styroterm opbouwrolluiksysteem is een technologisch zeer geavanceerde oplossing die is ontworpen om de energiebalans van een gebouw te verbeteren. Uit onderzoek van het gerenommeerde onderzoeksinstituut IFT ROSENHEIM is gebleken dat de voorgestelde oplossing zich kenmerkt door een uitzonderlijk lage warmtedoorgangscoëfficiënt (Usb vanaf 0,29 W/m²K), waarmee dit systeem op de eerste plaats staat ten opzichte van andere producten van dit type. Net als bij het Opoterm-systeem wordt het rolluik geïnstalleerd door de kast rechtstreeks op het raamkozijn te monteren met behulp van een passend adaptief profiel. Aluprof biedt verschillende varianten die compatibel zijn met 90% van de profielen die op de markt verkrijgbaar zijn. Het SKB Styroterm-systeem is ontworpen voor volledige installatie in de isolatie, waardoor de kast een onopvallend element van de gevel van het gebouw blijft. STYROTERM is een uiterst praktische oplossing, vooral omdat de componenten van het SKT OPOTERM-systeem maximaal zijn benut, waaronder: zoals: aanpassingsprofielen, klikprofiel, bodemdoosprofiel, inspectieprofiel, inspectieverlenging, pluggen, doppen, schroeven, etc.

Adaptieve inbouwrolluiken

Rolluiken van de aanpassingssystemen SK, SKE en SKP zijn hoofdzakelijk bedoeld voor toepassing in bestaande gebouwen.

Het voordeel van deze producten is ongetwijfeld dat ze geen ingrepen in de huidige staat van het gebouw veroorzaken, aangezien ze geen speciale voorbereiding voor de installatie vereisen en niet in het raam geïntegreerd zijn. Hierdoor kan op elk moment de beslissing worden genomen om rolluiken in het adaptieve systeem te installeren. Deze oplossingen kunnen op het kozijn (in de uitsparing) of direct op de muur worden gemonteerd. In het eerste geval adviseren wij de SKP semi-ovale doossystemen, die een perfecte aansluiting met de gevel garanderen, of de SK- en SKE-systemen (uitvoering met geëxtrudeerde doos), waarbij de doos onder een hoek van 45° is gesneden.

Het rolgordijn bestaat meestal uit profielen van hoogwaardig aluminiumplaat, gevuld met polyurethaanschuim, voorzien van een speciale tweelaagse laklaag in het PU/PA-systeem. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen slijtage en weersinvloeden. Het aanbod omvat ook profielen van geëxtrudeerd aluminium en kunststofprofielen, die stijver en stabieler zijn. Adaptieve rolluiksystemen kunnen worden geïntegreerd met een hor. Deze totaaloplossing garandeert een effectieve bescherming tegen insecten in de zomer en beschermt het interieur van de kamers tegen warmteverlies in de winter.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.